(ВИДЕО) Радман се обиде да ја бакне Бербок: Ако некому му пречи, се извинувам

Од:

Министерот за надворешни работи на Хрватска, Гордан Грлиќ Радман ја коментираше денешната непријатна ситуација при поздравувањето со германската министерка за надворешни работи Аналена Бербок во рамки на конференцијата за зајакнување и проширување на ЕУ.

„Додека не видов, не бев свесен ни јас. Беше незгоден момент, но во принцип како колеги секогаш срдечно се поздравуваме. Ако некому му пречи или некој нашол нешто што не е во ред, тогаш извинете“, изјави Грлиќ Радман.

Би можело да ве интересира

Руски дрон ја прател Аналена Бербок

Горан Наумовски

Бурбок, за време на посетата на Одеса, мораше да се засолни по сирената за воздушен напад

Бербок: Украинскиот конфликт не смее да „замрзне“

Бербок: Земјите од Западен Балкан апсолутно и целосно припаѓаат на Европската Унија

Горан Наумовски

Бербок: Не смее да се дозволи Русија да ја попречува работата на ОБСЕ

Горан Наумовски

Бербок: Договорената промена на Уставот да не се користи во натпреварот за популарност или да добивка на изборите