Американската влада отвора нова канцеларија за следење на вонземјаните

Од:

Американските власти ја отворија веб-страницата на Канцеларијата за проучување на различни аномални феномени на летови (AARO).

Претходно означена како НЛО, канцеларијата беше дизајнирана да ја информира јавноста за најновите случувања на теренот.

„Нашиот тим од експерти ги води напорите на американската влада за справување со неидентификувани аномални феномени (UAP) користејќи ригорозна научна рамка и пристап базиран на податоци. Од своето основање во јули 2022 година, AARO презеде важни чекори за подобрување на собирањето податоци, стандардизирање на барањата за известување и ублажување на потенцијалните закани по безбедноста“, се посочува во соопштението на веб-страницата на Канцеларијата.

Би можело да ве интересира

Лекарите ја завршија анализата на наводните вонземјани, нивните заклучоци ја искомплицираа ситуацијата

Предраг Петровиќ

(ВИДЕО) Поранешен мајор на американската армија: Во 1978 година беше убиен вонземјанин во близина на воена база

А1он

Шарман: Вонземјани постојат, а можеби се и помеѓу нас

Ана Ололовска

Вонземјаните се веќе на Земјата и се вкрстуваат со луѓето

Ана Ололовска

(ВИДЕО) Бизарни тврдења на професор од Оксфорд: Вонземјаните веќе се размножуваат со луѓе на земјата

Татјана Ташкова

Бисикало: Можно е да има вонземјани, но не сакаат да остварат контакт со нас

Ана Ололовска