(ВИДЕО) Инцидент на уривањето пред „Мавровка“: средовечен маж влезе меѓу разурнатите столбови

Од:

Средовечен маж се качи меѓу разурнатите столбови на дивоградбата пред „Мавровка“ за време на уривањето.

Тој успеа да влезе во карабината и да земе парче од урнатиот столб, пред полицијата да го фати и да го истурка надвор.

Човекот пружаше отпор, им викаше на полицајците, не сакаше да излезе и тие на сила го извлекоа.

Во меѓувреме, застана со работа и багерот кој урива.

„Човекот не е ментално добар“, рече еден од работниците на „Македонијапат“ кои го следат уривањето.

Полицијата е распоредена секаде околу објектот, којшто се урива, и не дозволува никој да помине.

За време на рушењето, за првпат јавно се појави и сопственикот Мевљудин Алити, кој тврди дека ги има сите одобренија за градење со платени давачки и комуналии, и најави тужба во Стразбур.

Би можело да ве интересира

Со Мавровка, Владата покажа цврста одлучност и треба така да продолжи, смета Николовски

Ана Ололовска

Владата не рушеше пред Мавровка, туку асистираше на Општина Чаир, вели премиерот

Ана Ололовска

НВО Инфоцентар: Случајот Мавровка – потврда за потребата од итни реформи и создавање ефикасен, некорумпиран општински инспекциски надзор

Ана Ололовска

Бочварски: Општините да ги решаваат проблемите со дивоградбите

Ана Ололовска

ВИДЕО: Со два багера продолжува уривањето пред „Мавровка“

Габриела Димковиќ-Мишевска

Обвинителството бара домашен притвор за градителот од „Мавровка“

Ана Ололовска