Единствена Македонија: Да се дозволи секој да ги објави своите „бомби“

Од:

„Република Макеоднија повторно е преплавена со т.н. „бомби“ од прислушкувани разговори кои ги поседуваат како државни институции така и приватни лица.

Не постои никаква разлика меѓу „бомбите“ на Заев и тие на приватни лица. Со „бомбите„ на Заев се откриваа криминални активности на поранешната власт на ВМРО-ДПМНЕ додека со сегашните актуелни бомби се зборува за криминалните активности на СДСМ и ДУИ“, соопштуваат од Единствена Македонија.

„Што е најбитно, никој не ја негира автентичноста на бомбите и актуелното пуштање на нови „бомби„ може повторно да ја втурне земјата во длабока политичка и безбедносна криза.

Единствена Македонија како одговорна партија која во основа се бори за националните и државните интереси бара од надлежните органи да се донесе преодно законско решение со кое се дава можност секој кој поседува „бомби„ кои го тангираат јавниот интерес да може да ги објави и кои би биле доказ во судска постапка. Само така Македонија би избегнала повторно да биде втурната во опасна авантура на уцени и закани со прислушувани разговори кои ја загрозуваат нејзината стабилност и безбедност“, се вели во соопштението на Единствена Македонија.

Би можело да ве интересира

Вонпарламентарни партии со неколку барања за Изборниот законик

Ана Ололовска

Единствена Македонија: Заев од НАТО и ЕУ носи само лоши работи – хомосексуализам, дрога, проституција

Ана Ололовска

Единствена Македонија: НАТО и ЕУ го гарантираат беззаконието на инсталираната власт на Заев во Скопје

Единствена Македонија: Сите 63 советници на Заев правно неписмени, не знаеле дека е незаконски да биде и премиер и министер

Ана Ололовска

Единствена Македонија: Советот на Европа ги признава Македонците во Бугарија, а Заев ги избриша

Ана Ололовска

Единствена Македонија: Заев премиерот молчеше, дали Зоран министерот ќе ги одземе украдените 5 милијарди евра од претходната власт