zrnovci

Македонија

Општина Зрновци ќе гради стационар за бездомни кучиња

А1он
Стационар за бездомни кучиња ќе гради општина Зрновци во кругот на фабриката за селектирање комунален смет, на површина од околу 100 метри квадратни. Во него
Македонија

Се интензивира градбата на детската градинка во Зрновци

А1он
Градежна механизација на компанијата „Актива“ од Штип засилено работи на изградбата на детската градинка во населеното место Зрновци,во истоимената општина. Градинката ќе се простира на
Македонија

Почна уривањето на стариот мост за да се изгради нов во Зрновци

А1он
Почна изградбата на новиот мост на реката Брегалница кај Зрновци, кој е главна сообраќајна артерија што ја поврзува општината со градот Кочани. Финансиран со средства
Македонија

Три капитални инвестиции во општина Зрновци

А1он
Согласно општинската програма за изградба на комунална инфраструктура, општина Зрновци потпиша три договори за изградба на капитални објекти од областа на детската заштита, екологијата и