zemja

Македонија

Преку 100 организации низ целиот свет бараат ново човеково право – на здрава Планета

А1он
Секој има право на здрава Планета, е глобалната кампања што ја покренаа повеќе од 100 граѓански организации низ целиот свет. Тие бараат од Обединетите нации
Магазин

Научници го пронајдоа најчистиот воздух во светот

А1он
Научници од Универзитетот на Колорадо, веруваат дека го пронашле најчистиот воздух во светот, без честички произведени од човечка активност. Подрачјето се наоѓа над Јужниот Океан