zelka

Економија

Донесена интервентната мерка за домашната зелка – ќе се исплаќаат по три денари за продадените количини од 5 април до 5 мај

А1он
Владата на денешната седница ја донесе интервентната мерка за стабилизирање на пазарот со зелка од домашно производство. Корисници на мерката се земјоделски стопанства кои имаат
Економија

МЗШВ: Со интервентна мерка ќе се покријат загубите на производителите на зелка

А1он
Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство, информира дека континуирано го следи откупот на зелката и е во постојана комуникација со земјоделците и откупувачите на зелка.
Економија

Договорена откупната цена на зелката до 20 април од минимум 15 денари за килограм

А1он
Откупната цена на зелката до 20 април ќе биде минимум 15 денари за килограм, ова денеска беше договорено на состонакот на министерот за земјоделство, шумарство