vukovar

Регион

ВИДЕО: Во Вуковар нападнати Срби од Сомбор, полицијата гледа и не реагира

А1он
На Денот на сеќавањето, 18 ноември, четири млади момчиња го нападнале возачот на автомобил со сомборски регистерски таблички кој се движел во правец на Винковци
Регион

Денот на сеќавање на жртвите од Вуковар прват се одбележува како државен празник

А1он
Денот на сеќавање на жртвите од Вуковар денеска првпат се одбележува како државен празник, и тоа во посебни услови поради пандемијата на коронавирусот. Хрватските медиуми