uciliste Todor Janev

Македонија

Во „Тодор Јанев“ во Чашка сепак ќе се учи на албански: Ќе има нов директор и нема да се менува статутот

Орце Костов
Наставата на сите ученици во основното училиште „Тодор Јанев“ во општинат Чашка, времено, односно до крајот на учебната година, ќе се реализира во постојниот објект
Македонија

Ќерката на директорката од Чашка која прифати албанска паралелка, се вработила во просветен инспекторат

Орце Костов
Ќерката на директорката на основното училиште „Тодор Јанев“ во Чашка, Елена Николова која пред десетина дена беше нападната од гневна толпа на родители затоа што
Македонија

Родители најавија голем протест во Чашка: Отворена албанска паралелка во училиште кое изведува настава на македонски

Орце Костов
Родители на македонските ученици во населбата Чашка во истоимената општина за утре попладне најавија протест поради одлуката на Министерството за образование да се отвори паралелка
Македонија

МОН му ги одзеде ингеренциите на градоначалникот на Чашка: Се бара незаконско отворање на албанска паралелка

Орце Костов
Државниот просветен инспекторат каде што директор е Халит Ферати од Алијанса за Албанците и коалициски партнер на СДСМ од чии редови доаѓа градоначалникот на општина