troska

Економија

„Кепс Монт“ нема да ја преработува троската од Топилница: Градоначалникот на Велес не ја потпиша Б – интегрираната еколошка дозвола

Орце Костов
Компанијата „Кепс Монт“ која го одложува опадниот отпад од велешка Топилница наталожен на ридот пред влезот на Велес, нема да ја преработува троската на лице
Македонија

Велес пред нова еко-катастрофа: Троската од Топилница полна со олово ќе се дроби и меле пред да се извезува

Орце Костов
Српската компанија “Кепс монт Груп” која досега го одлагаше и извезуваше опасниот отпад на црниот рид од Велешката Топилница , сега бара да отвори погон