terenska vakcinacija

Македонија

Објавени местата каде што утре ќе има теренска вакцинација

А1он
Министерството за здравство соопшто дека теренската вакцинација во вторник, 27.07.2021 ќе се одвива во следните населени места: Тетово – Боговиње, Ново Село, Селца, Кече Берово
Македонија

Филипче: Жената се вакцинираше во тракторoт, оти не можеше да се симне и не сакавме да ја малтретираме

Мери Јордановска
Министерот за здравство Венко Филипче, во врска со вчерашната објавена фотографија на социјалните мрежи, каде што неподвижна жена од беровско село прима вакцина во приколка
Македонија

Со трактори симнувани неподвижни луѓе од беровско за да примат вакцина

Мери Јордановска
Неподвижни лица од селото Ратево, беровско, со трактори биле симнувани од нивните домови за да пристигнат до вакциналните места каде што се спроведува теренската вакцинација.