telekomunikacii

Македонија

Ивановски: Од 30 јуни драстично пониски цени во роаминг

А1он
Македонија, Србија, Црна Гора и Босна и Херцеговина успеаја да воспостават свој регулаторен пазар и од 30 следниот месец меѓусебно да комуницираат по драстично намалени
Македонија

Гледачите на БоомТВ ќе продолжат без прекин да ги следат Fox, Fox Crime, Fox Movies, 24 Kitchen и Sport Klub каналите

А1он
Компанијата ОНЕ информира дека гледачите на БоомТВ продолжуваат да ја следат програмата на Fox, Fox Crime, Fox Movies, 24 Kitchen и Sport Klub каналите. „Во
Македонија

Т-Мобиле им се извинува на своите корисници за техничкиот проблем

А1он
Т-Мобиле Македонија ја информира јавноста дека на ден 10.12.2014 година поради технички проблем дојде до краток прекин на сите услуги во мобилната мрежа во периодот
Македонија

Поради технички проблеми прекин во услугите на мобилната мрежа на Т-Мобиле

А1он
Т-Мобиле Македонија информира дека поради технички проблем дојде до краток прекин на сите услуги во мобилната мрежа во периодот од 12:35 до 12:50 часот. Прекинот
Македонија

Воспоставена платформа за дискусија за телекомуникациите

А1он
Институтот за телекомуникации при Факултетот за електротехника и информациски технологии, денеска ја организираше Правата работилница од областа на телекомуникациите „FutureComNet 2014“. Целта на работилница, според
Економија

Ивановски на Светскиот ден на телекомуникациите во Женева

А1он
Министерот за информатичко општество и администрација Иво Ивановски денеска ќе учествува на одбележувањето на Светскиот ден на телекомуникациите и информатичкото општество, што ќе се одржи
Македонија

Телекомуникациските оператори не смеат бесконечно да ги користат податоците на клиентите

А1он
Заштитата на личните податоци во телекомуникацискиот сектор е тема на 55. состанок на Меѓународната работна група, кој денеска и утре се одржува во Скопје, а
Македонија

Заштита на личните податоци во телекомуникациите

А1он
Заштита на приватноста на социјалните мрежи, користење на интернет сервисите во јавната администрација и приватните компании, како и следење на електронската комуникација, се само некои од