srednoskolci inovatori

Македонија

Млади иноватори од нашата земја добија глобално признание за иновација за дигитална инклузија

А1он
Во Њујорк, УНИЦЕФ заедно со партнерите ги прогласи осумте победници на глобалниот младински предизвик  Генерација без граници 2019/2020. Меѓу нив, во категоријата севкупни победници на
Македонија

Средношколци-иноватори од „Јосип Броз Тито“ од Скопје се сретнаа со министерот Нуредини

А1он
Загревањето на домаќинствата, како еден од главните извори на загадувањето на воздухот, поттикна средношколци од скопската Гимназија „Јосип Броз Тито“ да изнајдат решение што ги