spilje

Економија

Во ХЕС „Црн Дрим“ произведени 565 милиони киловат часови електрична енергија

А1он
Благодарение на поволната хидрологија и подготвеноста на електромашинската опрема, хидроелектраните „Шпилје“ и „Глобочица“, кои го сочинуваат Хидроенергетскиот слив (ХЕС) „Црн Дрим“, годинава ќе прокнижат уште
Економија

Во „Шпилје“ за девет месеци произведени 247 милиони киловат-часови елекрична енергија

А1он
Во хидроелектричната централа „Шпилје“ кај Дебар, во приодот јануари-септемри годинава произвдени се 247 милиони киловат-часови елетрична енергија, што претставува остварување на годишниот план за над