sobranie

Македонија

Макрадули: На Мите Макоил му се одмаздуваат дека не дава мито, а Шврговски е на егзотично патување

А1он
Извештајот за работата на Државниот завод за ревизија, ја вжешти атмосферата во собраниската сала. И повторно како власта и опозицијата да имаа прочитано различен извештај.
Македонија

Ангелов утре ќе поднесе барање за присуство на собраниската дебата

А1он
Расправата за Законот за правата на бранителите и нивните семејства во матичната собраниска комисија е закажана за во среда. Претседателката на Комисијата за труд и
Македонија

Макрадули: Христијански или неонацистички се казните за дуќаните каде влегол СДСМ?

А1он
„Премиерот не живее во оваа држава, бидејќи повеќе патува отколку што е во Македонија, ама мислев дека пратениците на ВМРО-ДПМНЕ живеат во Македонија“, вака Јани
Македонија

Кавги и тензии, Велјаноски му исклучи микрофон на Ивановски

А1он
Кавги, навреди, дофрлања од место. Собраниската сала се вжешти поради измените во Законот,  за регистрирање на готовински плаќања, или намалување на драконски високите казни за
Македонија

Величковски: ВМРО-ДПМНЕ, отворете го, не срцето, туку умот!

А1он
СДСМ и коалициските партнери предлагаат измени на Законот за регистрирање на готовински плаќања, или намалување на драконски високите казни за малите и средни претпријатија, и
Македонија

Ивановски: Некој за „Скопје 2014“ , ќе лежи до 2114-та во затвор

А1он
„Никола Груевски, 7 дена по објавувањето на проектот „Скопје 2014“, рече дека тој ќе чини меѓу 7о-80 милиони евра, до сега чини 350 милиони евра.Човекот,