ruda

Економија

Иловица има 184 милиони тони руден потенцијал, покажува новата проценка на ресурсите

А1он
Наоѓалиштето за бакар и злато во Иловица располага со околу 184 милиони тони руден потенцијал, покажува најновата програма за дупчења. Ова, како што соопшти Еуромакс
Македонија

Македонија има три проценти од целото светско богатство на минерали

А1он
На планината Кожув, во рудникот Алшар, пронајдено е богато лежиште на еден од најретките минерали во светот. Станува збор за лорандит (којшто се нарекува сончев