rabotilnica

Култура

Едукативни филмски работилници за деца

А1он
Регионалната платформа „Балкан синема ситис“ (Balkan cinema cities) во соработка со неколку центри за култура и фестивалот „Џифони Македонија“ месецов организира едукативни работилници и проекции
Македонија

Креативна работилница „Обединети против насилството“

А1он
Креативна работилница „Обединети против насилството“ ќе се одржи денеска во Домот на култура „Димитар Влахов“ во организација на ЦИВИЛ, како дел од проектот „Заедниците против
Македонија

Креативна работилница „Заедно за иста цел“ во Куманово

А1он
Креативна работилница „Заедно за иста цел“ во рамки на проектот „Заедниците против насилниот екстремизам“ организира денеска здружението на граѓани ЦИВИЛ во гимназијата „Гоце Делчев“ во
Македонија

Работилница: Проблемот со нарушувањето во говорот и јазикот кај децата добива епидемиски карактер

А1он
Проблемот со нарушувањето во говорот и јазикот добива епидемиски карактер. Тоа значи дека современиот живот иако носи многу придобивки, по однос на младите генерации прави
Македонија

Работилницата „Градови на иднината“ ќе нуди решенија за намалување на аерозагадувањето

А1он
Изнаоѓање мерки за решавање на проблемот со загадувањето на воздухот во Скопје е целта на дводневната работилница „Градови на иднината“ што започна денеска во Скопје
Култура

Работилница за дигитализација на филмското наследство

А1он
Управата за заштита на културното наследство (УЗКН) во соработка со Кинотека на Македонија и со финансиска поддршка од инструментот на Европската Унија – ТАЕКС организираше
Македонија

Работилница за улогата на младите од руралните средини за поддршка на евроинтеграцијата

А1он
Во рамките на проектот „Rural youth assisting Macedonia in EU integration“ во Делчево ќе се спроведе „Работилница за врсничка едукација за ЕУ и улогата на
Македонија

Работилница за пештерската фауна во Слатински извор

А1он
Работилница за проектот „Заштита и промоција на ендемското пештерско ракче и глобално загрозениот лилјак – мал потковичар во пештерите во споменикот на природа „Слатински извор“
Економија

Работилница за безбедноста и здравјето на работниците

А1он
Во организација на Македонското здружение за заштита при работа и Машинскиот факултет Скопје денеска ќе се одржи прва работилница во државава за ергономијата и нејзината
Економија

Работилница за складирање на енергија во згради со фотоволтаици

А1он
Во организација на Факултетот за електротехника и информациски технологии (ФЕИТ) денеска ќе се одржи работлиница насловена „Бариери и можности за интеграција на системи за складирање