profesori

Македонија

110 професори до Владата: Откажете се од државниот испит или следи жесток отпор

А1он
Со име и презиме, сто и десет професори му се обратија преку оглас на премиерот да се откаже од измените во Законот за високо образование,
Македонија

Новинарскиот синдикат ги поддржа професорите што штрајкуваат со глад

А1он
Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници (ССНМ) денеска се солидаризираше и даде поддршка на професорите Крсте Шајноски, Маргарита Матлиеска и Александар Костадиновски, кои штрајкуваат