pelagonija

Македонија

Владата им додели средства за режиски трошоци на студентските домови „Пелагонија“ и „Скопје“

Владата на денешната седница донесе одлуки за доделување средства на државниот студентски дом „Пелагонија”, како и на Државниот студентски дом „Скопје“. Државниот студентски дом „Пелагонија”,
Македонија

Во пелагониските општини лани регистрирани 512 пожари

А1он
Tериторијалната противпожарна единица (ТППЕ) – Битола минатата година интервенирала во 512 случаи во пелагониските општини Битола, Могила и Новаци. Според ТППЕ – Битола, најмногу интервенции
Македонија

Јапонска донација за пелагонискиот плански регион

А1он
Советот за развој на пелагонискиот плански регион со кој претседава градоначалникот на општина Ресен Ѓоко Стрезовски, денеска во Битола ја претстави најновата донација од јапонската
Македонија

Мирен протест на земјоделците од Пелагонија

А1он
Земјоделци од Пелагонија одржаа мирен протест на влезната крстосница во Битола и порачаа македонските партии да ја отфрлат платформата на албанските партии. Според Васко Јосифовски