pazaren inspektorat

Македонија

Пауновски: За да не дојде со судир со угостителите дадовме предлози за менување на протоколите

Кристијан Ландов
Директорот на пазарниот инспекторат, Стојко Пауновски, рече дека од четвртокот до сега издале 856 опомени за угостителите кои не ги почитувале протоколите, а откако по
Македонија

Извршени контроли во 2.184 угостителски објекти, 24 не ги почитувале мерките

А1он
Министерството за внатрешни работи во соработка со Државниот пазарен инспекторат досега извршиле контроли на вкупно 2.184 угостителски објекти, при што констатирано е дека 24 не