orm

Економија

Ангел Димитров: Недела неработен ден, добар компромис меѓу синдикатите, Владата и работодавачите

А1он
Законското решение недела да биде неработен ден што вчера Владата го усвои на седница е добар компромис, кој е постигнат преку дијалог на социјалните партнери
Економија

ОРМ бара построги критериуми за добивање државна помош

А1он
Да се воведат построги и посоодветни критериуми за претпријатијата кои ќе конкурираат за државна помош, бара Организацијата на работодавачи на Македонија (ОРМ) и апелира петтиот
Економија

ОРМ очекува успешни избори и брзо формирање стабилни институции за ефикасно справување со економските последици од Ковид-19 кризата

А1он
Пред официјалниот старт на кампањата, Организацијата на работодавачи на Македонија (ОРМ) ги повикува политичките партии што учествуваат на претстојните парламентарни избори во своите изборни програми
Економија

Организацијата на работодавачи: Штетите врз бизнисот ќе бидат уште поголеми доколку ситуацијата со Ковид-19 наскоро не се подобри

А1он
Кризата предизвикана од Ковид-19 пандемијата има големо влијание на 82 отсто од македонските компании. Девет сектори во кои се ангажирани 62 отсто од вкупниот број
Економија

ОРМ: Уредбите од новите економски мерки да бидат усогласени со бизнисот

А1он
Организацијата на работодавачи на Македонија (ОРМ) очекува најавениот трет пакет економски мерки за ублажување на штетите од кризата предизвикана од Ковид-19 пандемијата да има позитивно
Економија

ОРМ очекува дека скоро сите компании ќе претрпат штета од кризата предизвикана од коронавирусот

А1он
Очекувањата на Организацијата на работодавачи на Македонија (ОРМ) се дека речиси сите компании ќе претрпат одредена штета од кризата предизвикана од коронавирусот. Кај некои тоа
Економија

Стопанствениците подготвија нов пакет мерки за подобрување на бизнис климата

А1он
Повеќе од 70 проекти содржат петте предлог мерки што ги подготви Организацијата на работодавачи на РМ за подобрување на бизнис климата во земјава, а кои
Економија

Организацијата на работодавачи на Македонија: Нови решенија за намалување на несреќите на работните места

А1он
Нови ефикасни решенија за намалување на повредите и несреќите на работните места; воведување на системот на ваучери при пријавување на сезонските работници во задолжителното социјално