oon

Македонија

На Македонија и е одземено правото на глас во Генералното собрание на ООН

А1он
На Македонија и е одземен гласот во Генералното Собрание на ООН поради неплаќање на придонесот кој е во согласност со член 19 од повелбата на
Македонија

НСДП: Дали за ВМРО-ДПМНЕ е идеолошки неприфатливо да се осуди славењето на нацизмот

А1он
„НСДП изразува загриженост и го осудува „воздржаниот глас“ на Македонија во ООН при гласањето за Резулоцијата против величењето на нацизмот, неонацизмот и ксенофобијата, што претставува