moneti

Македонија

Македонец сакал да однесе во Америка стари монети вредни 2 милиони денари – фатен е на аеродром

А1он
Македонец кој требало да патува во Америка бил уапсен на аеродромот во Скопје. При редовна царинска контрола во неговиот куфер биле пронајдени ретки стари монети
Видео Економија

ВИДЕО: Петденарката со северна кафематите не ја препознаваат

Орце Костов
Новите монети на кои е испишана додавката северна не ги прифаќаат автоматите за кафе и автоматите за плаќање на самоуслужните сервиси за миење автомобили. Без
Македонија

Нови ковани пари за колекционерски цели со водолија и риби од НБРМ

А1он
Народната банка на Република Македонија пушти во оптек ковани пари за колекционерски цели со хороскопскиот знак „Водолија” и „Риби”. На кованата пара „Водолија“ на аверсот