menuvame

Македонија

Коалиција Менуваме: Дали Градот Скопје донел одлука за забрана на влез на лицата со попреченост кои имаат кучиња сервиси во јавниот превоз

А1он
Од Коалицијата „Менуваме“ денеска реагираат на, како што велат, свесно кршење на законот, Конвенцијата за правата на лицата со хендикеп на ОН и Уставот на
Македонија

Коалицијата Менуваме бара покачување на висината на посебниот детски додаток и додатокот за попреченост

А1он
Коалицијата Менуваме смета дека висината на посебниот детски додаток и додатокот за попреченост треба да се зголеми и за тоа подготвила предлог протоколи. – Протоколите
Македонија

Коалиција Менуваме: Лицата со попреченост, нивните родители и асистентите да бидат ослободени од новите Ковид протоколи

А1он
„Во изминатите неколку месеци ниту со една реченица не беа спомнати децата и лицата со попреченост, родителите и асистентите како дел од целокупниот процес од
Uncategorized

Коалиција „Менуваме“: Бараме гарантирање на соодветен животен стандард и отворање на центри за рехабилитација

А1он
Вклучување во целокупниот економски културен општествен живот на лицата со попреченост, гарантирање на соодветен животен стандард и отворање на центрите за рехабилитација се дел од