memorijalen centar na holokaustot

Култура

Музеи од Македонија, Србија и од БиХ дел од проект за подобрување на пристапноста за лицата со попреченост

А1он
Меморијалниот центар на холокаустот на Евреите од Северна Македонија заедно со Националниот музеј во Кикинда и Роднокрајниот музеј Књажевац од Република Србија и Роднокрајниот музеј
Македонија

Владини претставници на комеморациите по повод 78-годишнината од холокаустот на македонските Евреи

А1он
По повод 78-годишнината од холокаустот на македонските Евреи во Втората светска војна, владини делегации денеска присуствуваа во Скопје на комеморативните настани, организирани од еврејската заедница
Македонија

Скопје одбележува 76 години од депортацијата на македонските Евреи

А1он
Со повеќе активности денеска во Скопје ќе бидат одбележани 76 години од депортацијата на македонските Евреи, во организација на Еврејската заедница и Фондот на холокаустот.