marza

Економија

Владата ги намали макароните за 15 отсто, а млечните производи за десет затоа што досега компаниите користеле максимална маржа

Орце Костов
Владата ја замрзна, односно ја намали цената на тестенините за 15% во однос на цената која се применува во трговијата на мало од 1 март.
Економија

Ковачевски: Намалена е финалната цена на основните прехранбени производи

А1он
Премиерот Димитар Ковачевски денеска оцени дека во услови на висока инфлација во Европа, со мерките што се преземени намалена е финалната цена на основните прехранбени
Македонија

Бектеши не ги слуша граѓаните место маржите да ги замрзне цените на производите

Министерот за економија Крешник Бектеши не ги слуша барањата на граѓаните да ги замрзне цените на производите место маржите, оти практиката со замрзнување на маржите
Економија

Владата не ја прошири листата на производи со замрзнати маржи оти уште се анализира пазарот

Маја Илиевска-Пачемска
Владата одржа уште една седница на која не ја прошири листата на производи со замрзнати цени, согласно најавите на министерот за економија Крешник Бектеши. Портпаролот
Економија

Маржата на основните прерахнбени прозиводи останува „замрзната“ уште три месеци

А1он
Владата денеска, донесе Одлука за изменување на Одлуката за посебни услови за трговијата на одделни стоки, со што продолжува да важи Одлуката за определување на
Македонија

СДСМ: Маржата за трговија со струја ограничена на 10% во интерес на компаниите, училиштата и други субјекти

А1он
Владата предводена од СДСМ презема јасни, навремени и ефикасни чекори за надминување на последиците од енергетската криза. Редовно и непречено снабдување со струја но и
Економија

Кузеска: Го штитиме економскиот стандард преку органичување на маржите на основните продукти

А1он
Заради заштита на стандардот на граѓаните и спречување нови ценовни шокови, од денеска ограничена е маржата за основните прехранбени производи. Од денеска па се до
Економија

РКЕ: Нема поголема маржа за бензините, нафтените компании за антикризни мерки да се обратат во Владата

А1он
Пред да биде донесена одлуката за густини и маржи на нафтените деривати во текот на август од страна на поголемите трговци беа доставени одделни барања