litvanija

Свет

Литванија ги претстави своите приоритети во Стразбур

А1он
Финансиска стабилност, борба против невработеноста и соработка со соседите и стратегиските партнери се дел од приоритетите на Литванското претседателство со Европската унија, претставени во Стразбур од страна
Свет

Литванија го презема шестмесечното претседавање со ЕУ

А1он
Литванија го презема шестмесечното претседавање со ЕУ, а нејзините официјални претставници изјавија дека главни приоритети ќе им бидат финансиската стабилност и економскиот раст. Ирска, која претседаваше
Свет

Литванија од утре го презема шестмесечното претседавање со ЕУ

А1он
Литванија од утре ќе го преземе шестмесечното претседавање со ЕУ, а нејзини официјални претставници изјавија дека главни приоритети ќе им бидат финансиската стабилност и економскиот раст. Ирска,
Свет

Литванија: Победа на социјалдемократите

А1он
Опозициските социјалдемкрати се победници на парламентарните избори во Литванија. По два изборни круга, социјалдемократите освоија  38 од вкупно 141 места во Парламентот, што би можело да биде доволно
Свет

Литванците рекоа „не“ на нуклеарната центарала

А1он
Литванските граѓани со право на глас вчера истовремено со учеството на парламентарните избори, учествуваа и на консултативниот референдум, на кој единственото прашање беше „Ја поддржувате