Lekarska komora na Makedonija

Македонија

Лекарска комора: За пациентите со прележан Ковид-19 неопходна е физикална рехабилитација

А1он
Значителен број од пациентите по прележан Ковид19 имаат потреба од физикална рехабилитација поради намалена физичка кондиција, отежнато дишење, продолжена болка, депресија, вознемиреност и намален квалитет
Македонија

Лекарска комора: Здравствените работници треба да споделуваат ставови базирани на научно докажани факти

А1он
Четвртиот бран на Ковид-19 зема сериозен замав, расте притисокот врз здравствениот систем за обезбедување на потребен третман на зголемениот број на новозаболени. Во такви услови