koordinator

Македонија

Координатор во Влада поплатен од министер: Функционерите ќе имаат високи плати и покрај намалувањето

Орце Костов
Со новите измени на Законот за плата на избрани и именувани лица и по одлуката на Владата за утврдување на коефициентите за пресметка на платите
Македонија

Никола Мицевски: Се потврди дека власта нема мнозинство за уставни измени, следен чекор е да го распушти ова Собрание

Орце Костов
После цела година сеење магла од власта излезе на виделина дека нема двотретинско мнозинство за уставни измени, а надвор над 80% од народот се противи