komemoracija

Регион

Комеморација за патријархот Иринеј во храмот Свети Сава

А1он
Во Храмот „Свети Сава“ во Белград започна комеморацијата за покојниот српски патријарх Иринеј.Ковчегот со телото на патријархот Иринеј беше пренесен од Соборниот храм во црквата