filoloski fakultet

Македонија

Филолошки факултет: Невистини и манипулации се написите за укинување на катедрите за македонски јазик и за македонска книжевност

А1он
Филолошкиот факултет преку отворено писмо укажува дека тврдењата за укинување на катедрите за македонски јазик и за македонска книжевност се целосни невистини. Писмото го пренесуваме