klasicna muzika

Култура

Светски и македонски премиери на концертот на Дуо СолиПс и Богоромова Краповски

А1он
Сопранистката Гонца Богоромова Краповски и француско-македонското дуо СолиПс (флејтистката Елена Стојческа и гитаристот Ромен Петио) имаат изработено модерна музичка програма во која се вткајува оригинална
Култура

„Есенски музички вибрации 2021“ во Крива Паланка

А1он
Во организација на Центарот за аудиовизуелни уметности „КААРТС” и Локалната установа Градски музеј Крива Паланка, кривопаланчани можеа да уживаат во звуците на некомерцијална и класична
Култура

Концерт на гудачки квартет во Дом на култура „Илинден“ во Демир Хисар

А1он
Гудачкиот квартет – Пламенка Трајковска и Сандра Крстевска на виолина, Љубица Бошкоска на виола и Александра Јаневска на виолончело денеска ќе одржат концерт во Домот
Култура

Концерт на „Брастет“ вечер во кино салата во Делчево

А1он
Со концерт на брас-составот „Брастет”, вечер во Делчево продолжуваат културните настани во организација на Центарот за култура „Никола Јонков Вапцаров” од Делчево. -Ги повикувам делчевчани