karlo romeo

Македонија

Ромео: Подготвени сте за преговори, треба да ја исправиме грешката во март

А1он
Позицијата на Италија е многу јасна и транспарентна. Ние се надеваме дека Северна Македонија ќе ги отвори преговорите со ЕУ многу брзо. Се надеваме дека
Македонија

Италијанскиот амбасадор Ромео: Не се откажуваме, мора да добиете датум за преговори

Ана Василевска
На денешниот редовен Совет за општи работи во Брисел, на кој по иницијатива на Италија ќе се расправа за прашањата за проширувањето на ЕУ (state