institut za demokratija

Македонија

Институт за демократија: Законот за висока раководна служба да се донесе пред парламентарните избори

А1он
Донесувањето на Законот за висока раководна служба ќе донесе стандарди за професионализација на високата раководна служба и претставува чекор напред кон решавање на долгогодишен проблем
Македонија

Институт за демократија: Во Собранието нема дебата

А1он
Квалитетот на дебатата во Собранието доби средна оценка 5,5 во Извештајот на Институтот за демократија од Скопје за периодот од 4 август до 31 декември
Македонија

Истражување: Само шест проценти од директорите во јавните претпријатија се жени

А1он
Според анализата на Институтот за демократија, со јавните претпријатија во нашата држава најчесто управуваат мажи, при што само шест проценти од директорите се жени. –
Македонија

Институт за демократија: Пратениците можат значително да придонесат за политичката состојба

А1он
Пратениците можат значително да придонесат кон нормализирањето на политичката состојба и атмосферата во Собранието, е еден од заклучоците во рамки на Извештајот од набљудувањето на