finansiranje mediumi

Македонија

Се враќаат државни пари во медиумите: Приватните телевизии ќе инкасираат најмалку два милиони евра од јавни кампањи

Орце Костов
Државното рекламиње на приватните телевизии се враќа откако пратениците ги усвоија измените на Законот за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги. Во измените всушност се брише
Македонија

Финансирањето на телевизиите со државни пари ги сплоти СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ: „Законот за поткуп на медиуми“ќе се носи по скратена постапка

Орце Костов
Измените на Законот за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги со кои Владата си отвора пат да ги финансира националните телевизии преку државни кампањи од јавен