etika

Македонија

Совет за етика: „Вест“ за Фатиме Фетаи известува тенденциозно и предизвикува етничка омраза

А1он
Советот за етика во медиумите остро реагира на тенденциозното известување на повеќе медиуми околу вчерашното обраќање на обвинителката Фатиме Фетаи на прес конференцијата организирана од
Македонија

ВИДЕО: Не ќе е чудно во затвор да заврши уредник кој шири говор на омраза

А1он
Во општество како македонското говорот на омраза поминува без да биде санкциониран, дискриминацијата не се казнува, а неретко новинари се напаѓаат меѓу себе и објавуваат
Македонија

ОБСЕ: Миленко Неделковски ја надмина црвената линија во говорот на омразата

А1он
Советот за етика во медиумите на Македонија деновиве разгледува повеќе случаи на прекршување на етичките стандарди во известувањето, меѓу кои и неодамнешната изјава на Миленко