ener

Економија

Измените на Законот за игри на среќа ќе ја збришат индустријата- без работа остануваат повеќе од 8.000 луѓе

А1он
Предлог измените на Законот за игрите на среќа и забавните игри поставени на Единствениот национален електронски регистер на прописи (ЕНЕР) ќе ја збришат целата стопанска
Економија

Утврдено законското решение за државната гарантна шема преку Развојната банка, ќе се праќа на усвојување во Собранието

А1он
Владата, на вчерашната 25-та седница, донесе одлука да го предложи на усвојување во Собранието Предлогот законот за изменување и дополнување на Законот за Македонската банка
Економија

Законот за државна гарантна шема поставен за јавна дискусија на ЕНЕР

А1он
Предлог Законот за изменување и дополнување на Законот за Македонска банка за поддршка на развојот со кој се овозможува реализирање на мерката Државен гарантен фонд
Македонија

На ЕНЕР поставен нацрт закон за прогласување дел од Шар Планина за национален парк

А1он
Нацрт законот за прогласување дел од Шар Планина за заштитено подрачје во категорија II – Национален парк, како и Нацрт- извештајот за проценка на влијанието
Македонија

ВИДЕО: На ЕНЕР коментари за сите документи што ги подготвуваат институциите

А1он
Извршена е надградба на Единствениот национален регистар на прописи- ЕНЕР и преку него може да се вршат консултации со граѓаните, невладините организации, бизнис секторот… за
Македонија

Новиот закон за безбедност на мрежи и информациски системи објавен на ЕНЕР

А1он
Ефикасно справување со предизвиците на безбедноста на мрежите и информациските системи во државава во смисла на заеднички минимални капацитети за градење и планирање, размена на
Економија

Дали и новата Влада ќе ѝ контрира на Европската енергетска заедница?!

А1он
Владата подготвува ново одлагање на Законот за задолжителни нафтени резерви, што е во спротивност на препораките на Европската енергетска заедницакои предвидуваат итна примена на овој
Економија

ВИДЕО: Рокот за консултации и сугестии на ЕНЕР зголемен од 10 на 20 дена

А1он
Рокот за консултации на Единствениот национален електронски регистар на прописи на Република Македонија – ЕНЕР (ener.gov.mk) се зголемува од 10 на 20 дена, одлучи Владата
Економија

Нема носење закони без поставување на порталот ЕНЕР

А1он
Надграден е Единствениот Национален Електронски Регистар на прописи, веб портал преку кој граѓаните, невладиниот сектор, синдикатите, стопанските комори, претставници на Владата… електронски се информираат за