ekonomija

Економија

Власта притиска врз Заводот за статистика?

А1он
„Десетина денови, функционери на ВМРО-ДПМНЕ, вршат притисоци врз раководството на Заводот за статистика да не објавуваат лоши показатели овие два месеци ,а сите показатели да
Економија

„Боинг“ ја зголеми цената на авионите за 5,5 отсто

А1он
Американскиот производител на авиони „Боинг“ соопшти дека ја зголемил цената на своите комерцијални авиони за 5,5 отсто, иако на големите порачки и натаму се применуваат
Економија

ЕЦБ повеќе нема да прима како гаранции грчки државни обврзници

А1он
Европската централна банка (ЕЦБ) денеска соопшти дека нема да прима банките да депонираат како гаранции грчки државни обврзници, додека не биде претставен извештајот на „тројката“
Економија

Рубини предвидува „перфектна бура“ во глобалната економија во 2013 година

А1он
Угледниот американски економист Нуриел Рубини предвидува „перфектна бура“ во глобалната економија и финансиите, во идната 2013 година. Рубини кој е професор на Универзитетот во Њујорк,
Економија

Криминалците заработуваат 870 милијарди долари годишно

А1он
Прометот на меѓународниот организиран криминал изнесува 870 милијарди долари годишно, што е шест пати повеќе од обемот на официјалната помош на ОН за развој, соопшти