drzavna izborna komisija

Македонија

ДИК го утврди редоследот на гласачкото ливче

А1он
Државната изборна комисија на денешната 65-та седница на јавна ждрепка го утврди редоследот на кандидатските листи на гласачкото ливче за избор на пратеници во Собранието.
Македонија

Уште четири дена за увид во Избирачкиот список

А1он
На 14 март истекува рокот за увид во Избирачкиот список и пријавувањето за гласање на дисјаспората. На овој датум завршува и поднесувањето на барањата на
Македонија

Кандидатурите до ДИК до 21 март, кампањата од 1 април

А1он
Кандидатите за претседател на Републиката до Државната изборна комисија треба да ги поднесат кандидатурите најдоцна до 21 март, а изборната кампања треба да почне на
Македонија

Почна увидот во Избирачкиот список за гласање во странство, ќе трае до 14 март

А1он
Увидот во Избирачкиот список за гласање во странство за претседателските избори, чиј прв круг ќе се одржи на 21 април, почна вчера и ќе трае
Македонија

Течат роковите за подготовки за претседателските избори

А1он
Согласно Роковникот за одржување на претстојните претседателски избори Државната изборна комисија најдоцна до денеска треба да ги формира односно дополни општинските изборни комисии (ОИК) со
Македонија

Течат роковите на ДИК за организација на претседателските избори

А1он
Согласно Роковникот на Државната изборна комисија за претстојните претседателски избори, Министерството за информатичко општество и администрација до Комисијата најдоцна до утре треба да ги достави