donacija klinika za detski bolesti

Македонија

Како новороденчето добило сепса – Вонреден инспекциски надзор во прилепската болница по смртта на бебето

Анита Петровска Рајковиќ
Државниот санитарен и здравствен инспекторат ќе изврши вонреден инспекциски надзор во прилепската болница по смртта на новороденчето старо десетина дена. Според информациите детето починало од
Македонија

Донација од 62.000 евра за Клиниката за детски болести од Фондацијата „Ти си сончоглед“

А1он
Фондот од 62.000 евра, собран благодарание на хуманоста на луѓето кои се облекоа во маичките на кампањата „Македонија – ти се сончоглед“ и се солидаризираа