disciplinska postapka

Македонија

Дисциплинска постапка за инспектор, објавил видео на Фејсбук и го нарушил угледот на МВР

А1он
Одделот за внатрешна контрола, криминалистички истраги и професионални стандарди по извршени соодветни проверки утврдил дека полицискиот службеник З.Р., самостоен инспектор во ОКР Карпош, постапил спротивно
Истражувања Македонија

Откриени 16 фирми во кои инспекторот Шуменковски неовластено уништувал храна и пијалаци

Маја Илиевска-Пачемска
Охридскиот санитарен инспектор Новица Шуменковски неовластено уништувал храна и пијалаци во најмалку 16 фирми. Инспектори од Управата за финансиска полиција на овој случај работат од