cernobil

Свет

Гроси: Најголемата нуклеарна централа во Украина е целосно надвор од контрола

А1он
Генералниот директор на Меѓународната агенција за атомска енергија (МААЕ), Рафаел Гроси денеска изјави дека најголемата европска нуклеарна централа во Украина, Запорожје е „целосно вон контрола“
Свет

Меѓународната агенција за атомска енергија ќе помогне во санацијата на штетите во Чернобил

А1он
Рафаел Гроси, шефот на Меѓународната агенција за атомска енергија (МААЕ) како мошне опасна ја окарактеризира руската привремена окупација на нуклеарната централа „Чернобил“, понудувајќи и на
Свет

МААЕ: Нивото на радиоактивност во Чернобил е нормално

А1он
Генералниот директор на Меѓународната агенција за атомска енергија (МААЕ) Рафаел Гроси денеска во Чернобил изјави дека нивото на радиоактивност во нуклеарната централа е „нормално“. –
Свет

Гроси: Нивото на радијација во Чернобил е ненормално

А1он
Генералниот директор на Меѓународната агенција за атомска енергија (МААЕ), Рафаел Гроси изјави дека нивоата на радијација во поранешната нуклеарна централа во Чернобил се „ненормални“. Гроси
Свет

Украина: Нуклеарната централа во Чернобил повторно е во комуникација со државниот регулатор

А1он
Украинските власти и соопштиле на Меѓународната агенција за атомска енергија (МААЕ) дека е воспоставена директна комуникација меѓу нуклеарната централа во Чернобил и државниот регулатор за
Свет

Украински официјални лица: Руски војници изложени на радијација во Чернобил

А1он
Според украинските власти, руски војници биле изложени на радијација за време на нивната операција во поранешната нуклеарна централа во Чернобил. Украинската агенција за нуклеарна енергија
Свет

МААЕ соопшти дека руските војници го напуштиле Чернобил

А1он
Меѓународната агенција за атомска енергија (МААЕ) соопшти дека украинските власти јавуваат за повлекување на руските трупи од нуклеарната централа Чернобил. МААЕ соопшти дека руските сили
Свет

Украинска нуклеарна агенција: Руските трупи почнаа да го напуштаат Чернобил

А1он
Руските војници кои ја зазедоа нуклеарната централа во Чернобил на 24 февруари денеска почнаа да го напуштаат комплексот и другите исклучени зони, соопшти украинската државна