cenzura

Свет

Тајланд ќе мижи пред стварноста, владата забрани вести што кажуваат колку лошо се справува со пандемијата

А1он
Тајландската Влада забрани споделување на вести кои „предизвикуваат страв кај јавноста“, дури и да се вистинити, јави Гардијан, додавајќи дека владата на азиската земја се
Македонија

Интернет цензура 2020: Македонија со малку онлајн ограничувања

А1он
Според истражувањето за „Интернет цензура 2020“, под наслов „Глобална мапа на Интернет рестрикции“, Северна Македонија се наоѓа во групата со малку онлајн ограничувања. Земјава е
Македонија

„АЈДЕ!”: СТОП за цензурата! Не ги даваме бомбите!

А1он
„Ние членовите на АЈДЕ! – платформата за граѓанска политика, ги повикуваме сите слободоумни граѓани да ни се придружат на денешниот протест пред Собранието на Република