bundesbank

Свет

Бундесбанк: Германското стопанство зимава ќе влезе во рецесија

А1он
Германското стопанство ќе западне во рецесија во зимската половина од годината, по неочекуваното зголемување на активноста во летниот квартал, предупреди Централната банка. Националната економија забележа
Uncategorized

Бундесбанка предупредува дека е многу веројатно да има рецесија во Германија

А1он
Рецесија во Германија, најголемата економија во еврозоната, е сè поверојатна, а инфлацијата ќе продолжи да се забрзува и би можела да го достигне својот врв