badnikovi povorki

Македонија

Џиновски колач што го симболизира Исус за коледарите од Бадниковите поворки

А1он
Околу 3000 коледарчи се очекуваат утре низ улиците на Скопје, а на ниво на Македонија повеќе од 10 000 деца ќе чекорат во Бадниковите поворки.
Македонија

Детски бадникови поворки во пресрет на Божик

А1он
Во Скопје и во уште неколку градови во Македонија денеска се организираат детски бадникови поворки како предвесник на утрешниот христијански празник Рождеството Христово – Божик.
Македонија

Инспекторатот смета дека со бадникарските поворки не е прекршен Законот за основно образование

А1он
Инспекторите од Државниот просветен инспекторат утврдиле дека со учеството на учениците во бадникарските поворки во саботата не е прекршен Законот за основно образование, бидејќи децата
Македонија

Нема повреда на Законот за основно образование со бадникарските поворки

А1он
Со учеството на учениците во бадникарските поворки во саботата не е прекршен Законот за основно образование бидејќи децата во таа верска манифестација не биле организирани
Видео Македонија

(ВИДЕО) Змијанац: Градоначалниците и училиштата направија организирана злоупотреба на децата

Првиот човек на детската амбасада „Меѓаши“, Драги Змијанац, по учество на околу 7.350 дечиња, во организацијата Бадинкарски поворки, за „Макфакс“ вели дека сите градоначалници, оркестрирано и организирано со