aplikacii

Економија

Во Македонија се помалку се плаќа во кеш: Раст од 20 отсто кај плаќањето преку мобилен

Орце Костов
Податоците на Народната банка за платежна статистика за третиот квартал од 2023 покажуваат дека и во третиот квартал од 2023 година се бележи нагорен тренд
Македонија

(ВИДЕО) Масовна измама на интернет во Македонија, се нуди брза заработка

Александар Тодески
Голема измама на интернет кружи во Македонија. Се врбуваат луѓе од земјава за да добиваат пари, само со заследување на YouTube канали, со што се
Економија

На граѓаните не им се работи во „Бехтел и Енка“: Стигнале само 360 апликации за 2.000 работни места

Орце Костов
Мал е бројот на македонски граѓани кои досега аплицирале за вработување во „Бехтел и Енка“, конзорциумот кој ќе ги гради патните коридори 8 и 10.