alek teranova

Македонија

Груевски за Алек Теранова: Ако имало купено земја и станови, кога сум го барал од Будимпешта ќе барал да му ги платам

А1он
Експремиерот Никола Груевски и бегалец во Унгарија, по сведочењето на Александар Ивановски-Теранова во случајот „Плацови на Водно“, негира дека тој директно или преку друго лице
Македонија

„Плацеви на Водно“: Алек Теранова тврди дека оставал бланко потписи кај адвокат за фирмата на Белизе, адвокатското друштво негира

Кристијан Ландов
Серјожа Марков, сведок во “Плацеви на Водно” негираше дека Александар Ивановски-Теранова потпишувал документи во адвокатската канцеларија “Марков-Чукиќ”. Тој спротивно на сведочењето од Ивановски-Теранова, кажа дека