agnesa rusi popovska

Македонија

Македонската амбасадорка итно повикана во бугарското МНР: „Лажни се изјавите на македонските политичари“

Орце Костов
Вршителката на должноста македонски амбасадор во Софија, Агнеса Руси Поповска беше повикана на состанок во Министерството за надворешни работи во врска со неодамнешните јавни коментари