Грција нема да остане со празни раце ако замине од ЕУ

Од:

Ако Грција одлучи да ја напушти еврозоната, Европската унија и Меѓународниот монетарен фонд ќе и дадат бонус во висина од 50 милијарди евра за олеснување на нејзиното излегување од монетарната Унија.

Ваков договор за доделување бонус на Грцијај бил постигнат меѓу земјите-членки во понеделникот.

Централна банка создала кризна група, која ќе управува подготовките и со процесот на евентуалното излегување на Грција од еврозоната.

Андерс Липсток, член на Европската централна банка го негираше постоењето на овoј договор, претпоставуваќи дека тоа се само некои неофицијални дебати меѓу членови на Советот и не треба да се сфатат сериозно.

Би можело да ве интересира

Грците го прекинаа транспортот на руска нафта

Катерина Ѓуровски

Земјотрес ја стресе Грција

Се шири страв од конфликтот: Грчката армија во состојба на готовност

Предраг Петровиќ

Србите шокирани од пораката на мечот во Атина: „Косово е Албанија“

Трагедија во Грција: Ана ја уби машина за мелење месо

Земјотрес во Грција