Близу Вуковар: Двајца крадци украле дури 35 тони пченица

Од:

Полицијата во Вуковар по спроведена кривична истрага, обвини двајца мажи, 36-годишен и 38-годишен маж, осомничени за кражба на 35 тони пченица кај Лудвинац.

Со кривичната истрага спроведена од страна на службениците на полициската управа е утврдено дека 36-годишник и 38-годишник во јули годинава украле 35 тони пченица од обработливото земјиште. Како што претходно информираше полицијата, во периодот од 11 до 13 јули на обработливото земјиште кај Лудвинац со комбајн тие ожнеале 35 тони жито пченица. Според проценката на одговорното лице на оштетената земјоделска компанија од Вуковар, направена е материјална штета од неколку илјади евра.

Би можело да ве интересира

Како помош за африканските земји, Русија испорача 200.000 тони пченица

Двајца крадци украле метален сеф во кој имало пари и златен рачен часовник „Ролекс“ како и други предмети

Горан Наумовски

Двајца мажи краделе во туристички капацитети и викенд-куќи во Дојран

Осумчлена банда украла се од фирма во Скопје, крадените предмети ги товареле во камион

Ѓорѓиевски: Да им се помогне на земјоделците за пченицата, производната цена е двојно повисока од пазарната

Николовски: Во вторник Владата ќе расправа за постапката за набавка на пченица за стоковите резерви